# Een hele mooie dag........... - Medi-Mere - Huisartsenpraktijk in Almere
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

16.11.2019 11:32

Een hele mooie dag...........

Door: Heidi Splint

Het weekend is alweer voorbij, de klok is weer een uur achteruitgezet, kortom koning winter gaat ons land binnen treden.


Helaas zijn mijn hersens nog niet ingesteld op “koning winter”, dus word ik een uur te vroeg wakker. Na een paar kopjes koffie en een warme douche voel ik mij aardig wakker. Het is schemerig buiten en ik zie aan de ruiten van de auto dat ze met een mooi laagje wit zijn bedekt, zucht dat wordt krabben.............

Vandaag zit ik op het CC (ons communicatiecentrum) Hier komen alle telefoontjes binnen, zo komt het dus dat u in de praktijk aan de balie geen afspraken meer hoeft te maken. En aangezien we werken met de privacy wet, doen we dit ook niet meer.

En dan gaat ineens de spoed lijn, ik krijg een zeer verontrustend telefoontje van een jonge dame die ineens een “knak” hoorde in haar achterhoofd, en ze zag met haar linkeroog gelijk niets meer. Op dat moment is het belangrijk dat je als assistente gelijk actie onderneemt. Ik bel gelijk de ha en die meldt mij dat ik een ambulance mag bellen. Ik schakel mijn collega in, die voor mij de ambulancedienst belt, zodat ik de patiënte aan de telefoon houd. Gelukkig is zij niet alleen thuis maar bij haar ouders. Omdat zij zo over haar toeren is, wat ik natuurlijk begrijp, vraag ik naar haar vader zodat zij even naar haar moeder kan gaan. Mijn collega draagt zo goed mogelijk aan de ambulance over wat de klachten zijn en ik meld haar vader dat de ambulance er direct aan komt. Ik houd vader aan de praat tot de ambulance is gearriveerd.

Toch zit dit gebeuren mij de hele dag een beetje dwars, ik ben benieuwd hoe of het met haar is. Aan het eind van de dag, bel ik met haar moeder. Ik krijg te horen dat alles goed gaat en het niet ernstig is. Moeder waardeert dat ik bel, en zal het aan haar dochter doorgeven.

En dan is het 1700 uur tijd om af te sluiten en naar huis toe te gaan! Op weg naar huis heb ik de radio aan, en wat is het eerste liedje wat ik hoor?

“een hele mooie dag” van zanger Jayh ik zing lekker mee in de auto, niemand die mij hoort, deze dag is toch maar even mooi geëindigd. ????


Heidi Splint, doktersassistente Medi-Mere Poort / Duin.


Terug naar het overzicht