# Het spoedje in het Communicatie Centrum (CC)... - Medi-Mere - Huisartsenpraktijk in Almere
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

10.02.2020 10:29

Het spoedje in het Communicatie Centrum (CC)...

Het is vrijdag, samen met de maandag is dit bijna altijd de drukste dagen op ons Communicatie Centrum (CC). Ook zijn er Doktersassistentes ziek waardoor de bezetting minimaal is. Ik heb mijn stagiaire onder mijn hoede en vandaag gaat zij telefoontjes zelfstandig doen. Wel luister ik met haar mee om haar bij te staan waar nodig.

Dan gaat de spoedlijn, ik besluit hem zelf te nemen. Het is dan ook best een echte spoed: een hevig pijnlijk klinkende mijnheer belt op, hij heeft echt heel veel pijn op de borst met uitstraling naar zijn rechter arm, niet links want daar voelt hij door een andere aandoening niets. Maar hij klinkt zo heftig pijnlijk dat hij amper uit zijn woorden komt. Ik vraag hem direct waar hij is, hij blijkt in het centrum te zijn. Ik vraag hem of hij een voorbijganger wil aanspreken hem te helpen en zijn telefoon aan diegene te geven. Ik krijg een zeer verbaasde mevrouw aan de telefoon. Snel vertel ik haar wie ik ben, en vraag haar om te kijken en te horen hoe of de heer er aan toe is. Gelukkig handelt mevrouw snel en verteld zij mij direct de plaats waar zij zich bevinden.

Ik roep gelijk rond op het Communicatie Centrum  dat ik direct hulp nodig heb en dat er met spoed een ambulance gebeld moet worden. Mijn collega van het CC, doet dit dan ook direct en kan meteen aan de meldkamer het adres waar de heer op dit moment is doorgeven en wat er aan de hand is. Gelukkig dit is gelukt, ik geef mevrouw door dat de ambulance onderweg is. Ik besluit aan de telefoon te blijven zodat ik mevrouw kan helpen om advies te geven voor mijnheer. Gelukkig komen er meerdere omstanders bij staan en als ik hoor dat er ook een verpleegkundige die in de buurt was bij de heer is besluit ik de verbinding te verbreken. Mijn stagiaire is onder de indruk maar ik eigenlijk ook wel.

Die zelfde middag krijg ik post via de GGD ambulance dienst de heer is doorgestuurd naar een gespecialiseerd ziekenhuis en is opgenomen. Na het weekend ben ik benieuwd naar de brief van de cardioloog en hij blijkt wel degelijk iets met zijn hart te hebben. Wat moet dit heftig zijn geweest voor mijnheer! Ik hoop dat mijnheer alles een beetje goed kan verwerken en dat hij snel zich weer beter gaat voelen. Hierin wordt hij ook begeleid, er staat inmiddels een afspraak gepland bij de huisarts om het allemaal te bespreken.
  
Heidi, doktersassistente Medi Mere locatie Poort / Duin.


Terug naar het overzicht