# Kosten informatiegesprek apotheek - Medi-Mere - Huisartsenpraktijk in Almere
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

16.07.2015 08:07

Kosten informatiegesprek apotheek


Apothekers die dagelijks te maken hebben met agressieve klanten luidden eerder de noodklok. Maar ook de patiënten vragen om een oplossing voor de onduidelijkheid.


Apothekers die dagelijks te maken hebben met agressieve klanten luidden eerder de noodklok. Maar ook de patiënten vragen om een oplossing voor de onduidelijkheid. 

De Consumentenbond krijgt sinds de invoering van de nieuwe regels zoveel klachten, dat er een speciaal meldpunt voor opgericht is. De organisatie is gezien het aantal klachten van mening dat er gekeken moet worden naar een oplossing die werkt voor patiënten en de apothekers.  

Ook de Nederlandse Zorgautoriteit en Zorgverzekeraars Nederland willen een oplossing voor het probleem. Volgens Zorgverzekeraars Nederland zorgt de daarmee beoogde transparantie over zorgkosten, juist alleen maar voor onduidelijkheid. "Daar zijn we niet blij mee", zegt een woordvoerster van de organisatie. 

Kosten informatiegesprek

De overheid heeft apothekers verplicht om zo de zorgkosten transparanter te maken. Daarom moeten apothekers het informatiegesprek dat ze voeren met hun klanten, op de rekening vermelden. 

Voorheen zaten de kosten voor zo'n gesprek, gemiddeld 6 euro, ingesloten in de prijs voor het medicijn.


Terug naar het overzicht