# RSI op het spreekuur - Medi-Mere - Huisartsenpraktijk in Almere
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

22.02.2016 16:24

RSI op het spreekuur


De huisartsen van Medi-Mere zien regelmatig patënten met RSI klachten op het spreekuur. RSI is een verzamelnaam voor allerlei klachten (zoals pijn of onaangenaan, verdoofd gevoel of tintelingen) in bovenrug, nek- en schoudergebied, armen, ellebogen, polsen, handen en vingers.


De klachten worden doorgaans veroorzaakt door repeterende bewegingen, een langdurige statische houding of een combinatie van beiden. De klachten verergeren snel door fijne bewegingen en lang in dezelfde houding zitten. Het meest genoemd zijn: computerwerk en autorijden. Door rust nemen de klachten af, maar deze komen bij aanvang van de provocerende handelingen direct terug. 

Bekende voorbeelden van rsi-aandoeningen  

  • de muisarm
  • GameBoy-duim
  • sms-duim.

Volgens Europees onderzoek zou ongeveer een kwart van de werkende bevolking last hebben van arbeidsgerelateerde rsi-klachten. Het hoogst aantal klachten komt voor bij kappers (49 procent van de beroepsgroep). Volgens onderzoek in Nederland zou 70 % van de Nederlandse scholieren en studenten geregeld rsi-klachten hebben ten gevolge van computergebruik.  

Enkele tips ter voorkoming van de klachten

 

 


Terug naar het overzicht