# Wist u dat? - Medi-Mere - Huisartsenpraktijk in Almere
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

16.11.2019 11:31

Wist u dat?

Door: Heidi Splint
Als doktersassistente bij Medi-Mere, voer je veel zelfstandig wel onder supervisie van de huisarts taken uit. Wij werken op onze “eigen” praktijk van Medi-Mere, en zitten aan de telefoon op ons communicatiecentrum. Zo kan het dus zijn dat als u aan de balie komt u denkt de assistente van die praktijk aan de telefoon hebt gehad. Dit is echter niet zo, we hebben vaak een headset op maar dit is voor collegiaal overleg of als we andere telefoontjes moeten plegen met bv. een specialist van het ziekenhuis. Op ons communicatiecentrum (daar waar uw telefoontje terecht komt) werken alle doktersassistentes van Medi-Mere, 1 of meerdere dagen. U kunt ervan op aan dat als u ons belt, wij allemaal opgeleid zijn om de juiste vragen te stellen, dit doen wij d.m.v. triage. In een volgend blog zal ik hier een keer uitgebreid verder op gaan. Toch wil ik u als patiënt van Medi-Mere, wat duidelijke “weetjes” laten weten:

Wist u dat?

Als u maandag ochtend vroeg belt onze telefoonwachttijden erg lang zijn? Als u geen dringende vraag heeft, belt u dan op een later tijdstip.

Om deze wachttijden korter te maken, kunt u uw vraag ook stellen via Mijn Gezondheid Net (MgN). Via deze link kunt u stap voor stap zien hoe of u dit moet doen.

https://www.medi-mere.com/informatiece…/m/mijngezondheidnet/

U ook via MgN een afspraak kunt maken bij uw huisarts, of praktijkondersteuner.

Als u een herhaal recept nodig heeft (dit is medicatie wat korter dan een jaar geleden is aangevraagd en wat u bv. elke maand of elke 3 maanden nodig heeft) u dit via de apotheek van Medi-Mere kunt bestellen? Dit kan telefonisch: 036 – 522 9991. Voor patiënten van Medi-Mere Haven belt u: 036 – 547 1000. Wederom kunt u ook voor uw herhaal medicatie terecht via MgN.

U na 2 werkdagen u uw herhaal medicatie op kunt halen bij uw apotheek naar keuze? U kunt op meerdere afhaalpunten uw medicatie ophalen, geef dit dan wel aan! Alle niet herhaalmedicatie gaat via de doktersassistente/ huisarts.

De huisarts op alle werkdagen telefonisch spreekuur heeft van 12.00 tot 12.30? Dit telefonisch spreekuur is bedoeld voor korte vragen die niet op het spreekuur behandeld hoeven worden.

U ook de website https://www.thuisarts.nl kunt raadplegen voor informatie over gezondheid en ziekten. Dit is een betrouwbare site die door artsen is samengesteld. U kunt hier bv. ook de informatie teruglezen die u gekregen heeft van de huisarts of doktersassistente. Deze website werkt beter dan “dr. Google”, die u vaak onnodig ongerust kan maken. U kunt de doktersassistente ook vragen deze informatie aan u door te sturen via uw email zodat u gelijk de informatie voorhanden heeft.

Tot slot: mocht uw adres, e-mail of telefoonnummer gewijzigd zijn, geef dit dan tijdig door aan de doktersassistente. Zo voorkomen wij samen dat belangrijke informatie niet verloren gaat.

Ik hoop dat u wat aan deze “weetjes” heeft. Ik spreek u graag (weer) aan de telefoon, of in de praktijk.


Heidi doktersassistente Medi-Mere, locatie Poort/ Duin.


Terug naar het overzicht