#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

06.09.2015 17:43

Hoe voorkomt u stress op het werk?


Dat blijkt uit onderzoek van Harvard Business School en Stanford University. De onderzoekers concluderen dat veeleisende banen de kans op ziektes met 35 procent verhogen. Wie veel overuren werkt, heeft bijna 20 procent meer kans op een vroege dood. Mensen die vrezen hun baan te verliezen hebben 50 procent meer kans op gezondheidsproblemen.  Het onderzoek baseerde zich op 228 andere studies. Joel Goh, de auteur van het onderzoek: "Stress op de werkvloer levert evenveel gezondheidsrisico's op als passief roken. Als je erbij stilstaat hoeveel tijd men doorgaans op werk doorbrengt, is dit eigenlijk geen verrassing". Advies Medi-Mere Stress is een serieus probleem. Schroom niet uw huisarts of praktijkondersteuner GGZ te raadplegen. Ook zijn er verschillende zelfhulp methodieken te vinden op diverse sites. Wij adviseren: Stress op werk, module van Mirro.


Dat blijkt uit onderzoek van Harvard Business School en Stanford University.
De onderzoekers concluderen dat veeleisende banen de kans op ziektes met 35 procent verhogen. Wie veel overuren werkt, heeft bijna 20 procent meer kans op een vroege dood. Mensen die vrezen hun baan te verliezen hebben 50 procent meer kans op gezondheidsproblemen. 
Het onderzoek baseerde zich op 228 andere studies. Joel Goh, de auteur van het onderzoek: "Stress op de werkvloer levert evenveel gezondheidsrisico's op als passief roken. Als je erbij stilstaat hoeveel tijd men doorgaans op werk doorbrengt, is dit eigenlijk geen verrassing".

Advies Medi-Mere

Stress is een serieus probleem. Schroom niet uw huisarts of praktijkondersteuner GGZ te raadplegen. Ook zijn er verschillende zelfhulp methodieken te vinden op diverse sites. Wij adviseren: Stress op werk, module van Mirro.

Terug naar het overzicht
Inschrijven Afspraak maken