#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

01.06.2015 20:37

POH GGZ voor Kind en Jeugd


Behoefte Onze nieuwe POH GGZ voorziet in een grote behoefte, want maar liefst ??n op de twaalf kinderen heeft psychosociale problemen. De huisarts, bekend met het gezin en de context, heeft een goede positie om deze kinderen op te sporen. En vroege opsporing en behandeling op jonge leeftijd voorkomt criminaliteit en ggz-problemen op latere leeftijd. Uit onderzoek blijkt dat de inzet van een POH-GGZ jeugd een daling geeft van de receptvoorschriften en een daling van verwijzingen naar de tweede lijn.  En dat laatste is goed. Zo houdt de huisarts de regie in de hulp aan kinderen met psychosociale problemen. Vertrouwde zorg, ?gratis? Dankzij de nieuwe praktijkondersteuner GGZ Jeugd is het mogelijk om opvoedingsadvies en psychologische hulp te krijgen voor uw kinderen bij Medi-Mere. U kunt terecht bij uw vertrouwde Medi-Mere waardoor u zich prettig en op uw gemak blijft voelen. Een groot bijkomend voordeel is dat de consulten vallen onder de zorg van een huisarts dus u hoeft uw eigen risico niet aan te spreken. Annabelle Wit Annabelle Wit zal de rol van praktijkondersteuner GGZ jeugd op zich nemen in Medi-Mere Poort. Zij is psychologe met een specialisatie in de Kinder- en jeugdpsychologie. Door haar achtergrond is Annabelle gewend kritisch en objectief een situatie te bekijken en hier een professioneel oordeel over te geven. Daarnaast zal zij op een praktische manier werken om u en uw kind zo goed mogelijk te helpen. Geen wachtlijsten Door de komst van onze nieuwe kinder- en jeugdpsychologe hoeven cli?nten geen maanden meer te wachten op hulp. De psychologische begeleiding die Medi-Mere aanbiedt is op korte termijn in te zetten. De huisarts van Medi-Mere maakt rechtstreeks een afspraak in de agenda van Annabelle voor de het eerste contact, de intake. Dit scheelt veel tijd waardoor de problemen snel en direct aangepakt kunnen worden. De huisarts en POH GGZ jeugd houden intensief contact. Wat is er met mijn kind aan de hand? Door de achtergrond en specifieke opleiding van Annabelle,  kinder- en jeugd psychologe, is zij bijzonder goed in staat uit te zoeken wat er met uw kind aan de hand is. Op deze manier kan er duidelijkheid worden gegeven voor u als ouder en kan er direct worden gewerkt aan een passende oplossing. Deze oplossingen kunnen liggen in gesprekjes met uw kind maar ook in gerichte tips en handvaten bij de opvoeding van uw kind. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen aanpak nodig. Medi-Mere richt zich hierop door te inventariseren en te luisteren naar de hulpvraag van kind en ouder. Op die manier wordt er voor iedereen hulp op maat geboden. Met welke problemen kunt u bij mij terecht?  OpvoedingsadviezenGezag problemenGezinsproblemenSlaapproblemenZindelijkheidBelonen/straffenLeerproblemenConcentratieproblemenSociale problemenLuistergedragLoyaliteitsproblemenGedragsproblemenADHD/ODD/etcTicsScreening en doorverwijzing.


Behoefte

Onze nieuwe POH GGZ voorziet in een grote behoefte, want maar liefst ??n op de twaalf kinderen heeft psychosociale problemen. De huisarts, bekend met het gezin en de context, heeft een goede positie om deze kinderen op te sporen. En vroege opsporing en behandeling op jonge leeftijd voorkomt criminaliteit en ggz-problemen op latere leeftijd. Uit onderzoek blijkt dat de inzet van een POH-GGZ jeugd een daling geeft van de receptvoorschriften en een daling van verwijzingen naar de tweede lijn.  En dat laatste is goed. Zo houdt de huisarts de regie in de hulp aan kinderen met psychosociale problemen.

Vertrouwde zorg, ?gratis?

Dankzij de nieuwe praktijkondersteuner GGZ Jeugd is het mogelijk om opvoedingsadvies en psychologische hulp te krijgen voor uw kinderen bij Medi-Mere. U kunt terecht bij uw vertrouwde Medi-Mere waardoor u zich prettig en op uw gemak blijft voelen. Een groot bijkomend voordeel is dat de consulten vallen onder de zorg van een huisarts dus u hoeft uw eigen risico niet aan te spreken.

Annabelle Wit

Annabelle Wit zal de rol van praktijkondersteuner GGZ jeugd op zich nemen in Medi-Mere Poort. Zij is psychologe met een specialisatie in de Kinder- en jeugdpsychologie. Door haar achtergrond is Annabelle gewend kritisch en objectief een situatie te bekijken en hier een professioneel oordeel over te geven. Daarnaast zal zij op een praktische manier werken om u en uw kind zo goed mogelijk te helpen.

Geen wachtlijsten

Door de komst van onze nieuwe kinder- en jeugdpsychologe hoeven cli?nten geen maanden meer te wachten op hulp. De psychologische begeleiding die Medi-Mere aanbiedt is op korte termijn in te zetten. De huisarts van Medi-Mere maakt rechtstreeks een afspraak in de agenda van Annabelle voor de het eerste contact, de intake. Dit scheelt veel tijd waardoor de problemen snel en direct aangepakt kunnen worden. De huisarts en POH GGZ jeugd houden intensief contact.

Wat is er met mijn kind aan de hand?

Door de achtergrond en specifieke opleiding van Annabelle,  kinder- en jeugd psychologe, is zij bijzonder goed in staat uit te zoeken wat er met uw kind aan de hand is. Op deze manier kan er duidelijkheid worden gegeven voor u als ouder en kan er direct worden gewerkt aan een passende oplossing. Deze oplossingen kunnen liggen in gesprekjes met uw kind maar ook in gerichte tips en handvaten bij de opvoeding van uw kind. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen aanpak nodig. Medi-Mere richt zich hierop door te inventariseren en te luisteren naar de hulpvraag van kind en ouder. Op die manier wordt er voor iedereen hulp op maat geboden.

Met welke problemen kunt u bij mij terecht? 

  1. Opvoedingsadviezen
  2. Gezag problemen
  3. Gezinsproblemen
  4. Slaapproblemen
  5. Zindelijkheid
  6. Belonen/straffen
  7. Leerproblemen
  8. Concentratieproblemen
  9. Sociale problemen
  10. Luistergedrag
  11. Loyaliteitsproblemen
  12. Gedragsproblemen
  13. ADHD/ODD/etc
  14. Tics
  15. Screening en doorverwijzing.

Terug naar het overzicht
Inschrijven Afspraak maken