#

Tijd voor zorgverlening...

Telefoon overdag: 036 532 99 88

Telefoon avond/weekend 0900 203 0 203 (HAP)

Bij Spoed overdag: 036 549 00 00

Fysiotherapie Almere

Bent u opzoek naar fysiotherapie in Almere? Dan bent u hier aan het juiste adres. De huisartsen van Medi-Mere werken nauw samen met fysiotherapeuten. Bij Medi-Mere staan wij voor professionele, duurzame en persoonlijke zorg. Door de nauwe samenwerking tussen de fysiotherapeuten en de huisartsen kan de zorg perfect worden afgestemd op de behoefte van de patiënt. Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen (dit wordt ook wel het bewegingsapparaat genoemd). Samen met de fysiotherapeut gaat u aan de slag om uw klachten te verminderen en/of in de toekomst te voorkomen.

Waarom naar fysiotherapie in Almere?

Veel mensen denken dat de fysiotherapeut vooral voor (top)sporters met blessures is. Dit is echter helemaal niet het geval. De fysiotherapeut is er voor iedereen. Je kan naar de fysiotherapeut als je klachten hebt aan je bewegingsapparaat, bijvoorbeeld een (sport)blessure, rugklachten, hernia, artrose of reuma. Ook bij complexe aandoeningen kan de fysiotherapeut helpen om verantwoord te (blijven) bewegen, bijvoorbeeld na een beroerte, bij COPD (een longaandoening), osteoporose (botontkalking), diabetes of spierziekten. De fysiotherapeut is er om klachten te verhelpen, maar ook voor preventie van klachten.

Wat doet de fysiotherapeut?

Als u naar fysiotherapie gaat zal u samen met de fysiotherapeut een behandelplan opstellen voor uw persoonlijke klachten. Fysiotherapie is maatwerk, elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders op behandelingen. Voor het opstellen van een behandelplan zal de fysiotherapeut een lichamelijk onderzoek doen en vragen stellen over de (mogelijke) oorzaken van de klachten en uw fysieke gesteldheid. Als het behandelplan is opgesteld zal de fysiotherapeut dit altijd met de patiënt bespreken, de patiënt is zelf verantwoordelijk voor de eigen genezing en de fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol. Naast het behandelen van klachten is fysiotherapie ook nuttig voor het voorkomen van (terugkeer van) klachten. De doelen van de behandelingen van fysiotherapie zijn: - Het verbeteren van het functioneren van (deel) gebieden van het lichaam. - Zorgen voor optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening. - Het verminderen van pijn. De behandelingen kunnen bestaan uit fysieke behandelingen door de fysiotherapeut, zoals massage of manuele technieken, en/of oefeningen voor meer kracht, coördinatie en lenigheid. Samen met de fysiotherapeut gaat u aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Sommige fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in bepaalde vormen van fysiotherapie, zoals geriatriefysiotherapeuten, sportfysiotherapeuten, bekkenfysiotherapeuten, arbeidsfysiotherapeuten en manueel fysiotherapeuten.

Samenwerking huisarts en fysiotherapie in Almere

Door de nauwe samenwerking tussen de fysiotherapeut en de huisartsen van MediMere is het mogelijk voor de huisarts om te overleggen met de fysiotherapeuten over verschillende klachten die patiënten ervaren. Ook kan de huisarts makkelijk doorverwijzen naar de fysiotherapeut. Zo is de zorg voor de patiënten optimaal.

Wordt fysiotherapie in Almere vergoed door mijn zorgverzekering?

Meest gekozen dekkingen in het aanvullend pakket van zorgverzekeringen. Aanvullende verzekering is niet verplicht, maar een keuze. De mate van vergoeding is sterk afhankelijk van de gekozen verzekering en kan variëren van enkele behandelingen tot het gehele behandeltraject. Het is mogelijk om rechtstreeks zonder verwijzing naar de fysiotherapeut te gaan. De huisarts kan u wel doorverwijzen als de huisarts denkt dat de fysiotherapeut de klachten beter kan behandelen. Bent u opzoek naar fysiotherapie in Almere? Kijk dan hiernaast voor de mogelijkheden bij u in de buurt!

Copyright 2015 - Medi-Mere