#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

20.09.2015 12:22

Medi-Mere sponsor van de 30 van Almere: zondag 27 september 2015


Naast een goede conditie en handhaving van het juiste lichaamsgewicht bereik je er ook een goed ontspannen gevoel mee, vanwege de endorfine die tijdens het hardlopen in je lichaam vrij komt. Endorfines zijn lichaamseigen morfines, die een euforisch gevoel opwekken. Als je verantwoord sport en je verstand er bij houdt is hardlopen een prima manier om aan je gezondheid te werken. Als je geestelijk vermoeid bent geraakt, knap je op door even lekker een stukje te bewegen, i.p.v. in de bank te hangen. Rennen als medicijn Een aantal feiten:  Hardlopen leven 3 jaar langer dan mensen die niet rennenHardlopers hebben 45% minder kan om te overlijden aan een hartaanval of beroerteHardlopen verkleint de kans op het krijgen van suikerziekteHardlopers zijn over het algemeen slankerRennen is goed voor de hersenen en het geheugen wordt beterRennen helpt je depressieve gevoelens te verminderen  Ondersteuning Om bovenstaande redenen ondersteunen de huisartsen en fysiotherapeuten van Medi-Mere de 30-van-Almere: zij willen benadrukken dat gezond beweeggedrag goed is voor je lichaam en zij hopen dat door het zien van de vele hardlopers mensen worden gestimuleerd ook te gaan bewegen. Op een juiste wijze bewegen is nu eenmaal een goedkoop medicijn!


Naast een goede conditie en handhaving van het juiste lichaamsgewicht bereik je er ook een goed ontspannen gevoel mee, vanwege de endorfine die tijdens het hardlopen in je lichaam vrij komt. Endorfines zijn lichaamseigen morfines, die een euforisch gevoel opwekken. Als je verantwoord sport en je verstand er bij houdt is hardlopen een prima manier om aan je gezondheid te werken. Als je geestelijk vermoeid bent geraakt, knap je op door even lekker een stukje te bewegen, i.p.v. in de bank te hangen.

Rennen als medicijn

Een aantal feiten: 
  • Hardlopen leven 3 jaar langer dan mensen die niet rennen
  • Hardlopers hebben 45% minder kan om te overlijden aan een hartaanval of beroerte
  • Hardlopen verkleint de kans op het krijgen van suikerziekte
  • Hardlopers zijn over het algemeen slanker
  • Rennen is goed voor de hersenen en het geheugen wordt beter
  • Rennen helpt je depressieve gevoelens te verminderen 

Ondersteuning

Om bovenstaande redenen ondersteunen de huisartsen en fysiotherapeuten van Medi-Mere de 30-van-Almere: zij willen benadrukken dat gezond beweeggedrag goed is voor je lichaam en zij hopen dat door het zien van de vele hardlopers mensen worden gestimuleerd ook te gaan bewegen. Op een juiste wijze bewegen is nu eenmaal een goedkoop medicijn!

Terug naar het overzicht
Inschrijven Afspraak maken