# Afspraak maken - Medi-Mere - Huisartsenpraktijk in Almere
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Een afspraak met Medi-Mere

Online diensten

Afspraken | email vragen | herhaal recepten | lab-uitslagen | deel van het medisch dossier

De snelste manier om van de online diensten gebruik te maken is via de MedGemak App.

Tussen 08:00 en 17:00 uur kunt u bellen (036 5329988) voor het maken van een afspraak op het spreekuur. Indien medisch nodig kunt u dezelfde dag terecht. Samen met de doktersassistente zal een passende afspraak worden gemaakt op redelijke termijn (niet per se uw eigen huisarts). Wilt u uw eigen huisarts consulteren maak dan tijdig een afspraak. Houdt u er rekening mee dat de assistente u enkele vragen zou kunnen stellen omtrent het probleem waarmee u naar het spreekuur komt. Met name als het druk is op de praktijk, is het voor de planning prettig om de reden van uw bezoek te kennen.

Enkel of dubbel consult 

Voor een afspraak is 10 minuten gereserveerd. Houdt u er rekening mee dat er per bezoek maar één probleem goed kan worden behandeld. Als u aangeeft dat u meer tijd nodig heeft, of met meerdere personen komt, kan de assistente daar direct rekening mee houden. 

  1. Chronische hoofdpijn
  2. Chronische buikklachten
  3. Chronische moeheidsklachten
  4. Psychische/sociale/psychiatrische problemen
  5. Meerdere klachten
  6. Life-events (Denk aan aanranding/verkrachting, Mishandeling, Ongevallen met trauma (fysiek dan wel psychisch), verhuizing, relatiebreuk)
  7. 80 plussers

Avondspreekuur: dinsdagavond

Op de locaties Medi-Mere Buiten en Medi-Mere Poort houden wij avondspreekuren. U kunt via Mijngezondheid.net een afspraak maken.

Deskundigheid doktersassistente 

De assistentes zijn, op basis van hun deskundigheid, instructies van de huisarts en ervaring, in staat het spoedeisende karakter van de hulpvraag in te schatten. Bovendien zijn zij opgeleid om bij bekende aandoeningen conform de NHG standaarden adviezen te geven. Lees ook ons artikel: "is de doktersassistente nieuwsgierig?"

Tijdig afzeggen voorkomt factuur

Binnen Medi–Mere geldt dat indien iemand die een afspraak heeft op het spreekuur van de huisarts, de praktijkondersteuner of assistente en niet verschijnt op deze afspraak zonder tijdig (=Uiterlijk 24 uur voor uw afspraak deze afzeggen.) afmelden een factuur krijgt toegestuurd. Ook bij vooraf besproken visites, waarbij de patiënt niet thuis is, krijgt de patiënt een factuur.