#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

20.06.2023 12:38

Dagboek van huisarts Jurgen van Lenthe





Mijn naam is Jurgen van Lenthe en sinds een half jaar ben ik werkzaam als huisarts bij Medi-Mere in Almere Poort.
Daar waar je mij tot een tijdje geleden nog hoorde zeggen dat ik ‘een tijdelijke waarnemend huisarts’ was, ben ik nu een vast onderdeel van het team geworden.

In de spreekkamer hoor ik het patiënten regelmatig zeggen, ze missen ‘een vaste huisarts’. Een vast gezicht. De laatste tijd zien ze wisselende gezichten, vaak een waarnemer. En ik kan je vertellen, dat zouden de huisartsen ook het liefst anders zien. Helaas is de praktijk weerbarstig, om verschillende redenen.

Met het groeiende tekort aan huisartsen en de stijgende zorgvraag staan we voor grote uitdagingen. Maar deze gaan we vol enthousiasme aan. We hebben immers het mooiste vak wat er bestaat. Maar daar hebben we jou óók bij nodig!

Sommige van die grote uitdagingen, of laten we het problemen noemen, zijn voor jou als patiënt al merkbaar nog voordat je iemand van de huisartsenpraktijk hebt gesproken. Denk aan de wachtrij die er soms is aan de telefoon. “Er zijn achttien wachtenden voor u”. Gelukkig hebben wij regelmatig wel negen doktersassistentes die je te woord kunnen staan, waardoor de wachttijd reuze meevalt. Maar wist je dat er ook andere kanalen zijn via welke je contact met ons kunt opnemen? Kijk eens op onze website naar de mogelijkheden. Met name vragen die een (halve) dag kunnen wachten zijn hier erg geschikt voor. Daarbij kan het vaak ook helpend zijn om eerst langs websites zoals www.thuisarts.nl of www.moetiknaardedokter.nl te gaan. Daar vind je veel informatie en antwoorden, waardoor je ons soms niet meer hoeft te raadplegen. En wist je dat je in de huisartsenpraktijk voor bepaalde zaken niet bij de huisarts zelf hoeft te zijn? Voor sommige problemen kun je goed terecht bij de doktersassistent, de spreekuur-ondersteuner of de praktijkondersteuner. We werken namelijk met een heel team om iedereen van de juiste zorg te kunnen voorzien. Nu, maar ook in de toekomst.

Bij Medi-Mere zijn we er trots op dat we nog altijd open zijn voor nieuwe patiënten. Dat is namelijk niet overal in het land en in Almere het geval. Door de problemen in de zorg zijn er steeds meer mensen zónder een huisarts. Dus de volgende keer als je een waarnemend huisarts tegenkomt, wees dan een beetje lief voor hem of haar. Misschien blijft ’ie daardoor wel voor langere tijd en heb je er als patiënt weer een vaste dokter bij.

Jurgen van Lenthe, Huisarts Medi-Mere Poort


Terug naar het overzicht
Inschrijven Afspraak maken