#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

19.01.2024 14:40

Dagboek van POH-GGZ Jeugd Carmen Mulders





Dagboek van een POH-GGZ

Ik ben Carmen Mulders en ik vervul de functie POH­-GGZ Jeugd binnen Medi­-Mere Poort.
Hiermee richt ik mij op de leeftijd van nul tot en met 27 jaar.
De afgelopen weken ben ik echter weinig op de prak­tijk geweest omdat ik dit keer zelf in de patiëntenrol zat: mijn voet was gebroken.
Hierdoor zou ik zeker drie maanden uit de running zijn. Ik hoor je al den­ ken: “Maar hoe moet dat dan, met alle patiënten die je sprak over hun mentale gezondheid, of die van hun kinderen?” Dat zou betekenen: drie maanden geen zorgverlening, want mijn collega’s zitten vol, drie maanden waarin problemen oplopen en uitein­delijk misschien escaleren.

Medi­-Mere heeft hier gelukkig een oplossing voor! We hebben geleerd van de Coronatijd. Sindsdien kun­nen we makkelijk en snel online afspraken opzetten. Hierdoor kon mijn werk na één dag administratie gewoon doorgaan en kon ik de mensen helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. In het begin maakte ik mij wel zorgen over de animo hiervoor, wat als mensen het niet willen?
En wat bleek... ik maakte het probleem in mijn hoofd groter dan het was. Heel veel mensen maken graag gebruik van deze optie.
Nu ik langzaamaan weer op de praktijk te vinden ben, blijkt zelfs dat merendeel gewoon online wil blijven praten!
Grootste voordeel? Het scheelt in reis­tijd, geven de mensen aan. In een toch al zo drukke maatschappij maakt dit de drempel voor gesprekken een stuk lager en mensen voelen zich online vaak net zo gehoord als face to face. Er verandert niets aan onze gesprekken, ik ben dezelfde persoon, alleen dan op een afstandje.

Mijn collega’s, die hier werken als huisarts of POH Somatiek, maken hier vooralsnog minder gebruik van. Zonde, want dit kan een goede manier zijn om efficiënt zorg te verlenen. Wel zijn zij goed te berei­ken via de E-consulten of spreekuur.nl.
We kunnen dan zonder telefoontje of afspraak op de praktijk al veel vragen beantwoorden. In ieders eigen tijd wordt geantwoord. Voor iedereen efficiënt. Hierdoor kun­nen wij onze agenda’s beter indelen en het optimale uit de dag halen.
Zo proberen we geleidelijk klaar te staan voor de toenemende zorgvraag in Nederland.

Mijn collega’s en ik staan graag voor je klaar, nu en in de digitale toekomst!
Online als het kan, fysiek als het moet!

Carmen Mulders, POH-GGZ jeugd Medi-Mere Poort


Terug naar het overzicht
Inschrijven Afspraak maken