#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Diëtist Almere

Bent u opzoek naar een diëtist in Almere? Dan helpen wij u graag verder. De huisartsen van Medi-Mere werken nauw samen met diëtisten in Almere. Wij staan voor professionele, duurzame en persoonlijke zorg. Door de nauwe samenwerking kunnen onze huisartsen overleggen met diëtisten en op die manier de patiënten de juiste adviezen geven of u gemakkelijk doorsturen naar een diëtist indien nodig. Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. Een diëtist kan u helpen om uw voedingspatroon te verbeteren, zodat u de voedingsmiddelen binnenkrijgt die u persoonlijk nodig heeft. Dus voor vragen over voeding moet u bij een diëtist zijn.

Waarom diëtist in Almere?

Naar een diëtist gaan wordt door veel mensen verbonden met afvallen. Een diëtist kan u inderdaad helpen om op een gezonde manier gewicht te verliezen, maar een diëtist kan zoveel meer. U kunt met al uw vragen over voeding terecht bij een diëtist, de diëtist is namelijk de deskundige op het gebied van voeding. Als u gezonder wil gaan eten kan een diëtist samen met u kijken welke verbeteringen kunnen worden gemaakt in uw voedingspatroon. Ook voor mensen met ondergewicht, die op een gezonde manier willen aankomen, is de diëtist een goede oplossing. Een diëtist kan ervoor zorgen dat u op de juiste manier aankomt en dat u ook gezond blijft eten. Daarnaast kan een diëtist helpen om een juist voedingspatroon te bepalen voor mensen met bepaalde ziekten en/of medicijngebruik. Zo kan de diëtist helpen bij voedselallergieën, prikkelbare darm, kauw- of slikproblemen, diabetes en hart- en vaatziekten. Bent u bijvoorbeeld lactose intolerant en weet u niet hoe u hier het beste mee om kan gaan, de diëtist kan u advies geven. Verder kan een diëtist helpen om speciale diëten in goede banen te leiden. Veel mensen willen vegetarisch of veganistisch eten, een diëtist kan helpen om dit op een gezonde manier te doen. Ook kan een diëtist helpen om een dieet op te stellen voor het verbeteren van (top)sport prestaties. Veel olympische sporters en sportploegen maken gebruik van diëtisten om hun voedingspatronen te optimaliseren.

Wat doet een diëtist?

Een diëtist gaat samen met u aan de slag om uw voedingspatroon te verbeteren. Het werk van een diëtist is altijd maatwerk, omdat iedereen anders is en andere doelen heeft. Alle (praktische) vragen die u heeft over uw voeding kunt u aan de diëtist stellen en die zal de diëtist voor u proberen te beantwoorden. De diëtist zal willen weten welk resultaat u wilt bereiken met het veranderen van uw voedingspatroon, dit kan voor iedereen iets anders zijn. Daarna zal de diëtist onderzoeken wat de juiste voeding is voor u en zal u helpen om die voeding in te passen in uw dagelijkse eetpatroon. Stap voor stap zal de diëtist u begeleiden om zo uw doel te bereiken. Ook zal de diëtist helpen om je gedrag (omtrent voeding) blijvend te veranderen, zodat u niet terugvalt in oude (ongezonde) eetpatronen.

Samenwerking tussen huisarts en diëtist in Almere?

Diëtisten en huisartsen werken samen om ervoor te zorgen dat alle patiënten de juiste voeding krijgen. Bij (chronisch) zieken patiënten kunnen de huisarts en de diëtist er samen voor zorgen dat u het juiste voedingspatroon heeft om de behandeling en het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen. De diëtist kan helpen met een voedingspatroon passend bij de aandoening, behandeling en natuurlijk persoonlijke voorkeuren van de patiënten. Door de medische en voedingskundige kennis en ervaring kan de diëtist samen met de huisarts het beste beoordelen welke voeding u precies nodig heeft.

Wordt de diëtist in Almere vergoed door de zorgverzekering?

In Nederland heeft iedereen recht op 3 uur dieetadvisering per jaar, dit is opgenomen in de basisverzekering (houdt wel rekening met het eigen risico). Natuurlijk kan u voor meer uur per jaar verzekerd zijn als u een aanvullende verzekering heeft, dit staat dan in de polisvoorwaarden. Voor een diëtist heeft u geen doorverwijzing van een arts nodig, u kunt op eigen initiatief naar de diëtist gaan.

Bent u opzoek naar een diëtist in Almere? Kijk dat hiernaast voor de diëtist het dichtst bij u in de buurt!

Inschrijven Afspraak maken