#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Abortus

Bij de GGD in Almere kunnen vrouwen anoniem terecht voor vragen over abortus, ongewenste zwangerschap, seksualiteit, anticonceptie en SOA. De wekelijkse spreekuren worden gehouden door een arts/gynaecoloog en een doktersassistente van het Flevoziekenhuis. De GGD voert zelf geen abortus uit, maar werkt hiervoor intensief samen met het Flevoziekenhuis en het Amsterdams Centrum voor Seksuele Gezondheid (ACSG). Het spreekuur is onderdeel van Sense Flevoland.  Als er een abortus zal plaatsvinden kan dat met behulp van medicijnen thuis gebeuren, dan wel in het Flevoziekenhuis of bij het ACSG in Amsterdam. Bij de GGD vindt het intakespreekuur plaats, en krijgen de vrouwen voorlichting over anticonceptie en veilig vrijen. Zo nodig kan een psycholoog van het ACSC ingeschakeld worden of de POH GGZ van huisartsenpraktijk Medi-Mere.

Samenwerking.

De samenwerking tussen GGD Flevoland, het Flevoziekenhuis en het ACSG is uniek. Zowel het medisch personeel van het Flevoziekenhuis als de psycholoog van het ASCG houden het spreekuur in de GGD vestiging. Anonimiteit is hierdoor gewaarborgd. GGD Flevoland stelt hiervoor ruimte beschikbaar en coördineert de spreekuren. 

Meer informatie.

Een afspraak maken voor het spreekuur kan door te bellen met GGD Flevoland op 088 - 002 99 10. Meer informatie over Sense is te vinden op www.senseflevoland.nl of www.ggdflevoland.nl