#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Alles wat u moet weten over huidschimmel

Een klein deel van de mensen krijgt last van huidschimmel. Het ontstaan van huidschimmel kan enkele vervelende symptomen met zich meebrengen, vandaar dat u hier snel bij actie moet ondernemen. Wij zullen u vandaag meer laten zien over het ontstaan en de symptomen van huidschimmel.

Wat is een schimmel?

Schimmels kunnen in de lucht, bodem, water en planten leven. Er zijn ook enkele schimmels die van nature in het menselijk lichaam leven. Zoals veel microben zijn er nuttige schimmels en schadelijke schimmels. Wanneer schadelijke schimmels het lichaam binnendringen, kunnen ze moeilijk te doden zijn omdat ze in het milieu kunnen overleven en de persoon die probeert beter te worden opnieuw kunnen infecteren.

Symptomen van huidschimmel

?         Roodheid en jeuk zijn veel voorkomende symptomen ?         Huidveranderingen, roodheid en jeuk zijn veel voorkomende symptomen van veel schimmelinfecties. De symptomen van een schimmelinfectie zullen afhangen van het type, maar veel voorkomende symptomen zijn onder andere de volgende: huidveranderingen, met inbegrip van rode en mogelijk krakende of schilferende huid en jeuk. Er zijn meerdere soorten huidschimmels die u kunt krijgen. De meest voorkomende zijn Athelete's foot en een gistinfectie.

Wat veroorzaakt Athlete's Foot?

De Athlete's Foot wordt veroorzaakt door een microscopische schimmel die leeft op dood weefsel van het haar, teennagels en buitenste huidlagen. Er zijn ten minste vier soorten schimmels die Athlete's Foot kunnen veroorzaken. De meest voorkomende van deze schimmels is trichophyton rubrum.

Wat zijn de symptomen van Athlete's Foot?

Tekenen en symptomen van Athlete's Foot variëren van persoon tot persoon. Echter, veel voorkomende symptomen omvatten: ?         Schillen, kraken en schubben van de voeten ?         Roodheid, blaren, of het verzachten en afbreken van de huid ?         Jeuk, branderigheid, of beide

Gistinfectie

Vaginale schimmelinfecties zijn een veel voorkomende vorm van Candida overgroei bij vrouwen, meestal veroorzaakt door Candida albicans. Een overgroei van Candida overgroei verstoort het normale evenwicht van de bacteri?n en gist in de vagina. Dit gebrek aan evenwicht van de bacteri?n kan onder andere te wijten zijn aan antibiotica, stress, hormoon-onevenwichtigheden of slechte eetgewoonten. Candida infecties kunnen ook vaak schimmel teennagelinfecties en luieruitslag veroorzaken.

Symptomen van gistinfectie

Een gistinfectie kan vaak schimmelnagelinfecties veroorzaken. Symptomen van een schimmelinfectie zijn onder meer: ?         jeuk en zwelling rond de vagina ?         branderig gevoel of pijn tijdens het plassen of geslachtsgemeenschap ?         roodheid en pijn op en rondom de vagina ?         ongewone vaginale afscheiding, zoals grijze klonters die lijken op kwark of een zeer waterige afscheiding In sommige gevallen kan er in de loop van de tijd een uitslag ontstaan. Gistinfecties moeten snel worden behandeld, omdat de symptomen ernstig kunnen worden als ze niet worden behandeld. De klassieke symptomen van een gistinfectie maken ze gemakkelijk te diagnosticeren. Artsen kunnen vragen naar de medische voorgeschiedenis van de persoon, zoals eerdere gistinfecties of seksueel overdraagbare infecties (soa's). Ze kunnen ook vragen of de persoon recentelijk antibiotica heeft gebruikt.