#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Lichaamsbeweging

Het dagelijks leven in "westerse" landen vereist tegenwoordig steeds minder inspanning of energie. Auto, wasmachine, lift, motormaaier en afstandsbediening?, het zijn allemaal verworvenheden met een negatieve keerzijde: veel mensen bewegen te weinig en zijn te zwaar.

Voordelen

Lichamelijke activiteit verhoogt het verbruik van glucose door uw spieren en verbetert uw gevoeligheid voor insuline. Hoe meer u beweegt, en daardoor calori?en verbrandt, hoe gunstiger dat bovendien is voor uw gewicht en vetverdeling. Dagelijkse lichaamsbeweging is ook goed voor uw conditie, bloeddruk en cholesterol.
Tenslotte, regelmatig bewegen versterkt uw botten, versoepelt uw gewrichten en ontspant uw brein van de alledaagse beslommeringen. Dus wat let u?

Advies

Het algemene advies voor "gezond bewegen" is minstens een half uur per dag, op minstens 5 dagen per week. U kunt dat over de dag verdelen in 2 tot 4 porties, wat wellicht makkelijker is in te passen in uw dagelijks leven.
Matig intensieve beweging is voldoende: stevig wandelen, fietsen, zwemmen, in de tuin werken of dansen. Kies iets wat u leuk vindt, voor zomer en winter. Het hoeft geen sport in clubverband te zijn, ook zoveel mogelijk de trap nemen i.p.v. de lift, en de fiets i.p.v. de auto helpt.
Begin rustig en bouw de inspanning en uw conditie langzaam op. Bewegen is z? belangrijk dat u er tijd voor moet vrijmaken. Een vast tijdstip en een maatje om samen mee actief te zijn kan voork?men dat uw lichaamsbeweging er bij inschiet. Lichaamsbeweging moet een gewoonte worden voor de rest van uw leven. "Gezond bewegen" is dus goed voor u, maar als u wilt afvallen is m??r nodig.
Inschrijven Afspraak maken