#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Psychische problemen

Het hebben en doormaken van psychische problemen is voor iedereen een heel vervelende gebeurtenis. Uw leven ligt overhoop, u functioneert minder, u bent gespannen, verdrietig en hebt mogelijk slaap problemen. Een scala aan problemen overvallen en beïnvloeden het dagelijkse leven. Wij willen u daarbij zo goed mogelijk helpen.

GGZ zorg Medi-Mere

Sinds een aantal jaren heeft Medi-Mere speciaal voor de GGZ in dienst; onze POH GGZ. Dat staat voor Praktijkondersteuning Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg. De POH-GGZ kan op verzoek van de huisarts een patiënt met psychische problemen zien om een beter beeld van de klacht te krijgen, de mogelijk nodige behandeling vast te stellen en verdere begeleiding te verlenen. Onder de verrichtingen van de POH-GGZ vallen consulten, visites en telefonisch consulten. Ook kan de POH-GGZ in overleg met de huisarts bekijken of de patiënt doorverwezen moet worden naar een andere vorm van GGZ begeleiding.

Vergoeding

De POH-GGZ valt onder huisartsenzorg en is dus de basiszorg. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Liever toch een huisarts?

Wilt u liever uw psychisch probleem voorleggen aan de huisarts dan kan dat natuurlijk altijd. Geef dit dan vooraf duidelijk aan de doktersassistente aan. Onze voorkeur gaat echter uit dat u uw psychisch probleem in eerste instantie met de POH GGZ bespreekt.

Waarom POH GGZ eerste keus?

  1. De POH GGZ is bij uitstek kundig en bekwaam op het terrein van de geestelijke gezondheid. Zij heeft meer ervaring en meer tijd om u de juiste zorg te kunnen bieden of te begeleiden naar de juiste instantie. In een één-uur durende intake kan zij samen met u tot een juist behandeltraject komen.
  2. De ervaring leert dat in de meeste gevallen de huisarts bij psychische problemen toch verwijst naar de POH GGZ. Ons advies is dan ook om het traject bij de POH GGZ te starten. Dit scheelt je veel tijd en de hulp wordt sneller opgestart.
  3. De POH GGZ beschikt over moderne technieken om u te helpen en begeleiden om te komen tot een juiste oplossing.
  4. De POH GGZ beschikt over een uitgebreide sociale kaart en is in staat om mensen gericht te verwijzen.

Overleg met huisarts

De POH GGZ bespreekt altijd alle door u gepresenteerde klachten met de verantwoordelijk huisarts.

Voor de volgende problemen kunt u bij de POH GGZ terecht

Zie onze uitvoerige lijst van problemen

Zelfhulp

Indien u liever geen POH GGZ of huisarts wil spreken en in eerste instantie zelf uw probleem wilt aanpakken is dat uiteraard ook goed. Schroom overigens niet onze hulp in te roepen. Wij maken gebruik van de expertise van de Stichting Mirro. Op hun site zijn vele mogelijkheden van zelfhulp te vinden.: https://www.mirro.nl/aandeslag/