#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Spreekuur.nl een onderdeel van de CloudDokter (=online zorg) Medi-Mere

Op elk moment van de dag online advies vragen of een gesprek starten met zorgverleners in je zorgnetwerk? Dat kan met Spreekuur.nl van Medi-Mere. Op een veilige en makkelijke manier kom je erachter wat jij met je klacht moet doen of hoe je in contact komt met je zorgverleners. Spreekuur.nl werkt via je mobiel, tablet of computer. Stel je vraag wanneer het jou uitkomt en deel alvast informatie, eventueel met een foto. De huisarts geeft jou goed voorbereid, snel en persoonlijk een online advies. Dat gebeurt via de chat en soms via beeldbellen. Uiterlijk de volgende werkdag krijg je een reactie via Spreekuur.nl in jouw medisch dossier. Jij leest het advies wanneer het jou uitkomt. Ook thuismetingen kun je zelf bijhouden en delen met je arts of zorgverlener. Zo hoef je niet naar jouw huisarts of de huisartsenpost toe te komen.

Huisarts online: persoonlijk en snel advies

Heb je een lichamelijke klacht of een medische vraag? En wil je advies van de huisarts? Vraag dan online advies via Spreekuur.nl. Het is veilig en kan gewoon met je computer, tablet of mobiel. Digitaal, dus waar en wanneer jou uitkomt. Je krijgt een snelle en persoonlijke reactie, omdat je alvast informatie deelt over je klacht.

Je kunt Spreekuur.nl gebruiken voor dringende en niet-dringende klachten. Het maakt niet uit waar je bent, je kunt de website altijd en overal gebruiken. Daardoor kun je makkelijk tussendoor advies vragen. Of dat nou ’s avonds, doordeweeks of in het weekend is. Je krijgt advies van jouw huisarts of de huisartsenpost bij jou in de buurt.

Hoe snel reactie?

Is jouw vraag niet dringend? Dan kun je 24 uur per dag online advies vragen aan jouw eigen huisarts via Spreekuur.nl. De volgende werkdag krijg je reactie.

Is jouw vraag dringend en is het overdag (tussen 8:00 en 17:00 uur)? Gebruik Spreekuur.nl dan niet en bel je huisarts. 

Voordelen Spreekuur.nl

Snel | Als je jouw vraag stelt via Spreekuur.nl, dan krijg je snel een reactie. Bij niet-dringende vragen is dit de volgende werkdag. Je krijgt dan antwoord van je eigen huisarts. Als je een dringende vraag overdag hebt, vragen we je om de huisarts te bellen. Maar bij dringende vragen in de avond of het weekend kun je ook Spreekuur.nl gebruiken. Je krijgt dan binnen 30 minuten advies van de huisartsenpost. Wat je klacht of vraag ook is, je wordt dus snel geholpen.    

Makkelijk | Spreekuur.nl is daarnaast heel makkelijk te gebruiken. Je hoeft niet te wachten aan de telefoon of in de wachtkamer. Ook kun je het advies achteraf nog eens rustig teruglezen in je medisch dossier.

Gratis |  En de kosten? Die zijn er niet! Spreekuur.nl wordt 100% voor je vergoed als je verzekerd bent.

Hoe werkt Spreekuur.nl

Spreekuur.nl is erg makkelijk te gebruiken. Vraag snel advies aan de online huisarts voor jezelf of voor je kind. Ben je mantelzorger? Ook dan kun je advies vragen.

Zo werkt Spreekuur.nl:

  1. Ga naar de website van jouw huisarts of de huisartsenpost bij jou in de buurt.
  2. Klik op Spreekuur.nl en start direct
  3. Heb je al een account van Spreekuur.nl? Log dan in. Als je Spreekuur.nl voor het eerst gebruikt, maak dan eerst een account aan door te klikken op ‘ik ben nieuw’.
  4. Na het inloggen geef je antwoord op de vragen. De vragen gaan over jouw gezondheid en over jouw klacht. Zo kan de online huisarts je goed advies geven.
  5. Je krijgt een sms-bericht op je mobiel wanneer de online huisarts heeft gereageerd. Is het ochtend of middag? En is het een doordeweekse dag? Dan reageert je eigen huisarts. Hij of zij doet dat uiterlijk de volgende werkdag.

Denk je dat er met spoed iemand naar je situatie moet kijken?

We kunnen je daar online niet mee helpen. Bel in levensbedreigende situaties direct 112. Spoed, maar niet levensbedreigend? Bel op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 jouw eigen huisarts. Is jouw eigen huisarts gesloten? Bel dan de huisartsenpost bij jou in de buurt.

Wanneer vraag je online advies?

Je kunt Spreekuur.nl 24 uur per dag gebruiken. Bij dringende vragen en bij niet-dringende vragen. Het maakt niet uit waar je bent, je kunt deze website altijd en overal gebruiken. Daardoor kun je makkelijk tussendoor advies vragen. Of dat nou doordeweeks, ’s avonds of in het weekend is.

Je kunt Spreekuur.nl gebruiken vanaf elke plek die je wil. Zoals thuis of op je werk. Je hoeft dus niet naar de huisarts toe te gaan. Daardoor kun je makkelijk tussendoor advies vragen.

Veiligheid en privacy

Spreekuur.nl is veilig. We gaan voorzichtig met jouw gegevens om. Alleen de zorgverleners die jou online advies geven, hebben toegang tot je medische gegevens. Spreekuur.nl voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat is de wet voor de privacy. We hebben Spreekuur.nl ontwikkeld met huisartsen en verpleegkundigen. Als je jouw advies vraagt op de website, moet je eerst antwoord geven op vragen. Die vragen gaan over je klacht. We hebben alle vragen laten controleren door het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Zij hebben gecontroleerd of de vragen die wij de juiste vragen stellen die horen bij jouw klacht.

Spreekuur.nl heeft ook de MedMij-certificering. Dat betekent dat wij jouw medische gegevens veilig uitwisselen met jouw huisarts. En met andere zorgverleners die jouw gegevens nodig hebben om jou de beste zorg te leveren. Om de MedMij-certificering te krijgen, moeten we aan strenge eisen voldoen. Je weet dus zeker dat we goed en betrouwbaar met jouw gegevens omgaan.