#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Stoppen met roken

Wat goed dat u overweegt te stoppen met roken!!

De opties:

Als u wilt stoppen met roken zijn er verschillende opties mogelijk:
1.       U stopt met hulp van de praktijkondersteuner voor eigen kosten. Maakt u dan direct een afspraak bij de praktijkondersteuner.
2.       U stopt met hulp van de praktijkondersteuner met vergoeding van uw zorgverzekering.
Wij zullen u hier verder informeren wat u ter voorbereiding dient te doen t.a.v. de 2e optie.

Samen met de praktijkondersteuner

De praktijkondersteuner kan u helpen van het roken af te komen door u te coachen/begeleiden in het proces. Zij zijn hiervoor speciaal opgeleid, geregistreerd in het kwaliteitsregister 'stoppen met roken' en voldoen aan de eisen die zorgverzekeraars stellen.

Vergoeding door zorgverzekeraar?

Vanaf 2020 wordt door zorgverzekeraars geen eigen risico meer in rekening gebracht bij eerstelijns stoppen-met-roken programma's. De zorg wordt volledig vergoed uit de basisverzekering bij gecontracteerde zorgaanbieders. Medicatie wordt alleen vrijgesteld van het eigen risico indien deze wordt gecombineerd met gedragsmatige begeleiding en daarmee expliciet onderdeel is van een stoppen met roken programma.

Formulier in te vullen

Voor het gebruik van nicotine vervangende middelen of medicatie zijn per verzekeraar verschillende voorwaarden mogelijk. Vaak is er een machtigings- of aanvraagformulier nodig .
Via de hieronder genoemde website kunt u zien bij de zorgverzekeraars die worden genoemd, welk formulier voor u van toepassing is en deze kunt u hier ook downloaden. Staat uw zorgverzekeraar hier niet bij, kijk dan op de website van uw verzekeraar of neemt u contact met hen op. Stoppen met roken formulier
Neemt u het volledig ingevulde formulier  uitgeprint mee naar het eerste consult met de praktijkondersteuner. Als u dit formulier niet meeneemt en u wilt wel gebruik maken van hulpmiddelen of medicatie , dan kan de praktijkondersteuner op dat moment helaas nog niets voor u doen!