#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Alles wat u moet weten over een verstopt oor

Als u last heeft van een verstopt oor dan wilt u hier naar alle waarschijnlijkheid zo snel mogelijk vanaf komen. Door de verstopping heeft u moeite om normale geluiden te kunnen horen, dit kan u van het werk afhouden. Wij gaan u in dit artikel meer laten zien over de oorzaken en symptomen van een verstopt oor.

Wat veroorzaakt een verstopt oor?

Net zoals mensen vaak een verstopte neus hebben, kunnen ze om verschillende redenen ook verstopte oren hebben. Verstopte oren kunnen verstopt raken door: ?         te veel oorsmeer in de buis van Eustachius ?         water in uw oor ?         een verandering in hoogte (u heeft misschien problemen opgemerkt wanneer u vliegt) ?         sinusinfecties ?         middenoorontstekingen ?         allergieën Zowel kinderen als volwassenen krijgen verstopte oren. Kinderen krijgen ze misschien wat meer, vooral als ze verkouden zijn.

Manieren om verstopte oren te behandelen

Er zijn veel verschillende manieren om het probleem van verstopte oren aan te pakken. Sommige hebben te maken met medicijnen, maar andere kunt u doen met middelen die u waarschijnlijk al thuis hebt. In sommige specifieke gevallen kan het nodig zijn om bij een arts na te gaan of u een recept moet krijgen. Hier zijn enkele tips om uw oren te ontstoppen. Eerst moet u bepalen of het probleem het middenoor is, achter het trommelvlies, of het buitenoor - met name de gehoorgang, waar oorsmeer zich kan ophopen.

?         Tips voor een verstopt middenoor

o    Valsalva manoeuvreren - De Valsalva manoeuvre is beter bekend als "klaren van de oren" en helpt bij het openen van de buisjes. Een makkelijke manier om dit te doen is om uw neus dicht te houden en dan uit te blazen terwijl u uw lippen gesloten houdt  Het is belangrijk om niet te hard op uw neus te snuiten, dit kan problemen met uw trommelvlies veroorzaken. Deze procedure is alleen nuttig bij drukveranderingen, zoals hoogteveranderingen. Het corrigeert niet de omstandigheden van een overmaat aan vocht in het binnenoor.

o    Neusnevel of orale decongestivum - Neusnevels en orale decongestiva kunnen vooral nuttig zijn tijdens het vliegen of als u last heeft van neus- of sinusverstopping. Ze zijn vaak effectiever als preventieve behandeling.

?         Tips voor een verstopt buitenoor

o    Olie - Probeer olijf- of babyolie in uw verstopte oor te druppelen. Verwarm twee tot drie eetlepels olie naar keuze, maar wees voorzichtig om het niet te heet te maken. Controleer het op uw hand of pols om er zeker van te zijn dat het een veilige temperatuur is en uw huid niet irriteert. Gebruik vervolgens een pipet om een tot twee druppels in uw oor te doen. Houd uw hoofd 10 tot 15 seconden gekanteld. Doe dit een paar keer per dag gedurende 5 dagen tot de verstopping beter lijkt te zijn.

o    Waterstofperoxide of carbamideperoxide - Waterstofperoxide of carbamide peroxide kan ook in uw oor worden gedruppeld. Combineer de peroxide eerst met warm water in een kom. Volg dan de stappen om het aan te brengen zoals u dat zou doen voor de olie hierboven.

Wanneer het echt allemaal vast zit en deze methoden werken niet, maak dan een afspraak met de huisarts!

Inschrijven Afspraak maken