#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

"Wie is mijn huisarts?" of 'Wéér een andere dokter!?'

?Ik ben destijds naar Medi-Mere Buiten gekomen vanwege een vaste dokter en nu zie ik steeds maar nieuwe gezichten.? ?Ik weet eigenlijk niet goed wie mijn vaste dokter is?.  Deze opmerkingen horen we de laatste tijd wat vaker. We willen u graag uitleggen wat er aan de hand is en waarom u,  voor uw gevoel, zoveel dokters ziet. Ook willen we u graag wat tips geven om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk bij dezelfde dokter komt.

Historie

Oorspronkelijk kent de praktijk 2 dokters: Han van de Steeg en Martijn Coster. Begin 2013 is Han van de Steeg van 4 dagen huisarts naar 2 dagen huisarts (en 3 dagen management) gegaan. Han van de Steeg is ruim 20 jaar lang bijna 5 dagen per week huisarts geweest en heeft ervoor gekozen zijn organisatie te gaan managen gedurende de 3 dagen, dit is zijn persoonlijke keuze geweest, hij wil nadrukkelijk de ontwikkelingen van de zorg en veranderingen in de praktijk zelf begeleiden. Inmiddels hebben we heeft Medi-Mere Buiten een vast team aan huisartsen: Olga Ouss, Darya Sprecher, Lieke Ruurda en Minke van der Bom. Samen met Han van de Steeg en Martijn Coster vormen ze het huisartsenteam.

Wie is nu uw dokter?

Wie nu uw ?eigen dokter? is, laten we geheel aan uw keuze over. Dit hangt af van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Ook kan het zo zijn dat u liever voor bepaalde klachten bij een specifieke arts komt en voor weer andere kwalen bij een andere dokter. Dat is volledig aan u! U dient er wel rekening mee te houden dat de gekozen dokter niet alle dagen in de week werkt.

Ons advies

Ons advies is een onderscheid te maken in de aard van uw probleem. Heeft U een kleine acute kwaal wat niet kan wachten, maak dan een afspraak zo snel mogelijk bij één van de beschikbare dokters. Heeft U een wat ingewikkeldere en/of langer bestaande klacht zorg dan dat u een afspraak maakt bij de ?eigen arts? van keuze. Dat u dan wellicht een paar dagen moet wachten is dan in de regel ook geen probleem. Onze doktersassistenten helpen u graag om samen met u een geschikt moment uit te kiezen om uw dokter te spreken op zijn spreekuur. U kunt ook thuis via de computer (met behulp van Mijngezondheid.net) in alle rust een afspraak maken bij de arts van keuze op zijn of haar spreekuur. Op onze website (mijngezondheid.net) vertellen we u daar meer over.

Duo dokter

In een aantal gevallen is het wenselijk (bij ernstige ziekte bijvoorbeeld) dat er elke dag een dokter op de praktijk is die volledig op de hoogte is van uw (gezins-)situatie. We zullen samen met u bespreken welke tweede dokter dat zal worden. Dit wordt uw ?back-up duo-dokter?. U wordt van harte uitgenodigd om met de nieuwe dokters een kennismakingsgesprek te houden, zodat u een nog betere keuze kunt maken hierin.

Hoelang blijft mijn dokter?

Hoelang een dokter blijft kunnen we nooit met zekerheid zeggen. Wij doen ons uiterste best om die dokters binnen Medi-Mere te krijgen en te houden, die de intentie hebben uitgesproken te blijven. Echter elke huisarts maakt een eigen en persoonlijke ontwikkeling door en de daarbij behorende keuzes.

De tijden zijn veranderd

Het is niet meer zoals vroeger: één huisarts met één doktersassistente de hele week op de praktijk. Nee de tijden zijn veranderd, de maatschappij is veranderd en de zorg is aan  ingewikkelde veranderingen onderhevig. Het kan en werkt niet meer als toen. We hebben te maken met part-timers, complexe zorg en een consumerende maatschappij. Al deze ontwikkelingen maken dat er niet meer één ?eigen huisarts? is die uw gezondheidsprobleem oplost maar een kwalitatief goed en hoog opgeleid team dat samen met u, alle soorten gezondheidsvragen en -problemen zo goed mogelijk probeert op te lossen. Dit  team is de huisarts-van-nu: uw ?eigen team Medi-Mere?!