#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Gefeliciteerd, je bent zwanger!

We heten jullie van harte welkom in ons Geboortecentrum Medi-Mere. Om de zwangerschap, bevalling en kraamtijd zo goed mogelijk te laten verlopen, hebben wij deze brochure voor je samengesteld. Ook als je een medische indicatie hebt voor je zwangerschap en onder begeleiding van een gynaecoloog moet lopen, kun je je bij ons aanmelden, zodat we o.a ook je kraambed kunnen begeleiden. En ook als er een kinderwens is, je nog niet zwanger bent en al wel informatie wilt krijgen, kun je bij ons (kosteloos) kinderwensconsulten krijgen.

HOE MOET JE JE AANMELDEN?

Zodra je weet dat je zwanger bent kun je je aanmelden (het liefst voor de 9de week). Je kunt ons altijd direct op mobielnummer 06-22869260 bereiken. Je krijgt dan een verloskundige aan de telefoon, die al de nodige belangrijke informatie kan geven.

ZWANGERSCHAPSCONTROLES, HET ZORGPAD.

Wij maken samen met jou een afspraak voor de intake en de eerste echo. Het moment van de eerste echo doen wij vrij vroeg in de zwangerschap, omdat wij het belangrijk vinden jullie zo snel mogelijk gerust te kunnen stellen. De eerste afspraak vindt plaats bij de verloskundige die samen met jou het zorgpad uitzet. Er wordt gekeken welke persoonlijke zorg jij als zwangere nodig zult hebben en deze afspraken worden direct vastgelegd. Tijdens de zwangerschap volgen wij verder de gezondheid van jou en je baby. Je bloeddruk wordt gemeten, er wordt bloedonderzoek gedaan, de groei van je baby gecontroleerd en we luisteren naar het hartje van de baby.

BEVALLING EN HET KRAAMBED

Wij begeleiden je bevalling bij jou thuis of in het ziekenhuis. Je hebt vele manieren van baren. Wij nemen altijd een baarkruk mee, maar ook een bevalling in bad behoort tot de mogelijkheden. Tijdens de controles zullen we het hier uitvoerig over hebben. Na de bevalling komen we je een keer of drie, vier bezoeken in het kraambed. Net wat nodig is en wat je zelf prettig vindt. We kijken terug op de bevalling, we kijken jou en de baby na, de borstvoeding wordt besproken en alle andere zaken die je wilt bespreken. Dit alles in overleg met de kraamverzorgende. Tot slot zul je ongeveer 6 weken na je bevalling nog eenmaal op de praktijk komen voor de nacontrole. Dit zal gedaan worden door de verloskundige die je bevalling heeft begeleid.

WELKE HULPVERLENERS ZIJN ER BIJ BETROKKEN?

Onze praktijk bestaat uit vier vaste verloskundigen, die afwisselend je spreekuurcontroles, bevallingdienst en kraamvisites begeleiden. Daarnaast werken wij nauw samen met twee echoscopistes, kraamzorg Allerzorg, huisarts, gynaecoloog, kinderarts, bekkenbodemfysiotherapie Medi-Mere en diëtiste.

INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.geboortecentrummedi-mere.nl of bel de onze infolijn: 0320-264215 of 06-22869260

Het team van Geboortecentrum Medi-Mere