#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Podoloog Almere

Bent u opzoek naar een podoloog in Almere? Dan kunnen wij van Medi-Mere u verder helpen. Medi-Mere staat voor professionele, duurzame en persoonlijke zorg. Onze huisartsen werken nauw samen met podologen, zodat u de zorg krijgt die u nodig heeft. Een podoloog is iemand die gespecialiseerd is in het onderzoeken en behandelen van voeten. De podoloog is er voor het voorkomen en behandelen van stoornissen en klachten aan de voeten en eventueel daaruit voortkomende problemen in de lichaamshouding en het bewegingsapparaat (spieren, banden, gewrichten en zenuwen). Als u problemen heeft met uw voeten dan moet u bij de podoloog zijn.

Waarom podoloog in Almere?

Bij de podoloog komt een verscheidenheid aan patiënten, u kunt hier terecht met heel veel verschillende klachten die te maken hebben met uw voet. U kunt bij de podoloog terecht als u (voet)klachten heeft die ontstaan zijn door een afwijkend functioneren van de voet en ook bij klachten die ontstaan door een afwijkende voetstand, een afwijkende stand van de tenen of een afwijkend looppatroon. Voetproblemen kunnen tot allerlei klachten leiden, zoals afwijkende vormen, verminderde beweeglijkheid, overbelasting, vermoeidheid en pijnen (in spieren, banden, pezen, botten en gewrichten). Door deze voetproblemen kunnen mensen last hebben van pijn in voeten, tenen, hielen, knieën, rug, enkels en heupen. Voetproblemen kunnen zelfs evenwichtsproblemen veroorzaken. Daarnaast behandelt de podoloog ook huid- en nagelaandoeningen waartoe de pedicure niet bevoegd is en diabetische en reumatische patiënten die baat hebben bij een podotherapeutische oplossing.

Wat doet een podoloog?

Een podoloog houdt zich bezig met het verminderen, voorkomen, verhelpen en behandelen van stoornissen en klachten aan de voeten en de eventueel daaruit voortkomende andere problemen. Als u een afspraak maakt bij de podoloog dan wordt eerst altijd uw klacht doorgenomen. Voor een optimale behandeling is het belangrijk dat de podoloog precies weet wat er aan de hand is. De podoloog zal willen weten wat uw dagelijkse activiteiten zijn, hoe uw klachten deze activiteiten belemmeren en of u al eerdere behandelingen en/of operaties heeft gehad. Deze informatie zal bijdragen aan uw persoonlijke behandelplan. Er zijn verschillende behandelmethode die een podoloog kan toepassen afhankelijk van wat de patiënt nodig heeft. Een podoloog kan podotherapeutische zolen aanmeten en bijstellen, (teen)orthesen en prothesen modelleren of bewerken, een nagelbeugel aanmeten, anti-druk technieken toepassen en verband- en (sport)tapetechnieken toepassen. Daarnaast kan een podoloog medische pedicures uitvoeren, diepe likdoorns verwijderen en verschillende huid- en nagelaandoeningen aanpakken. Podologen kunnen ook diabetische en reumatische voeten behandelen, dit kan gaan om wondverzorging, preventieve screening, adviezen en behandelingen. Verder kan een podoloog voorlichting en advies geven om voetproblemen te verminderen, zoals advies geven over schoenen en schoenaanpassingen. Als de podoloog de problemen zelf niet kan oplossen kan hij beslissen om de patiënt door te verwijzen naar een podotherapeut, een fysiotherapeut of een orthopedisch schoentechnicus.

Wordt de podoloog vergoed door de zorgverzekering?

Alleen in bepaalde gevallen voor de podoloog vergoed door de basisverzekering, namelijk bij een diabetische voet die een verhoogt tot zeer hoog risico heeft op het ontstaan van wonden. Verder kan de podoloog vergoed worden door bepaalde aanvullende verzekeringen, lees hiervoor altijd goed de polisvoorwaarden. Bent u opzoek naar een podoloog in Almere? Kijk hiernaast voor een podoloog bij u in de buurt!
Inschrijven Afspraak maken