#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Tandarts Almere

Bent u opzoek naar een tandarts in Almere? Dan kunnen wij u verder helpen. Medi-Mere werkt nauw samen met tandartsen om de zorg voor alle patiënten te optimaliseren. Professionaliteit, klantvriendelijkheid en kwaliteit vormen de basis van de praktijkvoering. Een tandarts is gespecialiseerd in alles dat met de gezondheid van tanden en kiezen van het gebit te maken heeft, hieronder valt ook de gezondheid van het tandvlees. Goede mondgezondheid is niet alleen belangrijk voor uw gebit, maar een heleboel gezondheidsproblemen kunnen vermijden worden door je mond en gebit goed te verzorgen. Voor vragen over de gezondheid van uw gebit en het oplossen van problemen met uw gebit, moet u bij de tandarts zijn.

Waarvoor kunt u terecht bij de tandarts in Almere?

Het is belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan, zodat de gezondheid van uw gebit gecontroleerd kan worden. De tandarts onderzoekt, stelt diagnoses, formuleert behandelplannen en behandelt gebitten. Ook zorgt de tandarts ervoor dat ziekten en afwijkingen aan het gebit zoveel mogelijk voorkomen worden. Als ziekten en afwijkingen toch zijn ontwikkelt, zal de tandarts deze behandelen. Tandartsen kunnen ook advies en uitleg geven over mondverzorging, of hiervoor doorverwijzen naar de mondhygi?nist. De tandarts heeft verschillende taken. Tandartsen controleren het gebit en de omliggende weefsels. Ook behandelen tandartsen tandbederf, tandvleesontstekingen, zenuwontstekingen en kaakgewrichtklachten, en voeren ze wortelkanaalbehandelingen uit. Tijdens behandelingen kan de tandarts, indien nodig, een verdoving geven. Verder kan de tandarts kronen en bruggen plaatsen op zwakkere tanden en kiezen, kleine kaak chirurgische ingrepen uitvoeren (zoals verstandskiezen verwijderen), beugelbehandelingen uitvoeren, tandletsel bij ongevallen behandelen en medicijnen voorschrijven.

Samenwerking tussen huisarts en tandarts in Almere?

De huisartsen van Medi-Mere werken samen met tandartsen, omdat een goede mondhygiëne niet allen belangrijk is voor de gezondheid van uw mond maar ook voor uw totale gezondheid. De gezondheid van uw mond en uw totale gezondheid staan met elkaar in verband. Hieronder een aantal voorbeelden: - Slechte mondgezondheid kan leiden tot een longontsteking. - Door een slechte mondgezondheid kan de mond een broeinest worden voor ziektekiemen die verband houden met dichtslibbende slagaders en aderverkalking. Dit kan leiden tot een hartinfarct. - Mensen met diabetes hebben vaker last van tandvleesontstekingen. Ook bemoeilijken tandvleesaandoeningen het onder controle houden van diabetes. - Osteoporose (botontkalking) is gekoppeld aan slechte mondhygiëne. - Tandenverlies en verlies van kauwkracht staat in rechtstreeks verband met verminderd functioneren van de hersenen en geheugencapaciteit. - Mensen met reumatische artritis hebben vaker last van tandproblemen. Na het behandelen van tandproblemen verbeteren de symptomen van reumatische artritis. - Ouderen met mondaandoeningen hebben vaak moeite met eten, waardoor ze ondervoed raken. Deze voorbeelden tonen aan hoe belangrijk het is dat huisartsen en tandartsen samen werken, zodat de zorg verbeterd kan worden. Bent u opzoek naar een tandarts in Almere? Kijk hiernaast voor de tandarts het dichts bij u in de buurt!
Inschrijven Afspraak maken