#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Verloskundige Almere

Bent u opzoek naar een verloskundige in Almere? Wij helpen u graag verder. Medi-Mere werkt samen met verloskundige, zodat de zorg voor zwangere vrouwen en hun baby's optimaal is. Medi-Mere staat voor professionele, duurzame en persoonlijke zorg. Samen met de verloskunde zorgen wij dat uw zwangerschap en de geboorte van uw kindje goed verloopt. Verloskunde is heel belangrijk werk. Verloskundigen controleren of uw zwangerschap normaal verloopt en begeleiden u bij uw bevalling. Samen met uw verloskundige maakt u een plan, zodat u tijdens uw zwangerschap en bevalling precies weet waar u aan toe bent.

Waarom een verloskundige in Almere?

Een verloskundige heeft kennis over de zwangerschap, de bevalling en het kraambed (de eerste tien dagen na de bevalling). Een verloskundige heeft een controlerende en informerende functie.

Zelfs voor uw zwangerschap kunt u al bij de verloskundige terecht, voor een preconceptioneel adviesgesprek. Hierin geeft de verloskundige advies over de voorbereidingen op de zwangerschap, een goede voorbereiding verhoogt namelijk de kans op een goede zwangerschap en een gezonde baby.

Tijdens de zwangerschap begeleidt de verloskundige u op verschillende terreinen. De verloskundige controleert of de baby goed groeit en ontwikkelt. Ook kan de verloskundige informeren en adviseren over prenatale screening, dit zijn een aantal onderzoeken naar de gezondheid van de baby. Ook wordt de gezondheid van de moeder in de gaten gehouden. De verloskundige geeft tips en adviezen om je te helpen zo gezond mogelijk te leven en zal je steunen als je het hier moeilijk mee hebt. Ook houdt de verloskundige in de gaten of u zich emotioneel goed voelt, zal alles doen om uw zorgen weg te nemen en een eerlijk antwoord te geven op al jullie vragen. De verloskundige zal eventuele complicaties signaleren en indien nodig doorverwijzen naar een gynaecoloog. Tijdens de zwangerschap zal de verloskundige ook vertellen over de bevalling, zodat jullie je samen kunnen voorbereiden. Samen met de verloskundige kunt u een geboorteplan maken, hierin staan jullie wensen omtrent de bevalling en de kraamtijd.

Tijdens een bevalling thuis of een poliklinische bevalling zal uw verloskundige u begeleiden. Dit is handig omdat u samen een geboorteplan heeft opgesteld en de verloskundige precies weet hoe de zwangerschap is verlopen. Bij complicaties of als u medicamenteuze pijnbestrijding wil, dan wordt u overgedragen aan de gynaecoloog of de klinisch verloskundige.

Tijdens de kraamtijd wordt u door de verloskundige en de kraamverzorgster begeleidt. De verloskundige controleert of uw lichaam goed herstelt. Na 6 weken evalueert de verloskundige de complete zwangerschap en is er vaak een afsluitend gesprek.

Wordt een verloskundige in Almere vergoed door de zorgverzekering?

Verloskunde zit in de basisverzekering, dat betekent dat alle kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar. Ook geldt er voor deze kosten geen eigen bijdrage.

Voor sommige extra's geldt er wel een eigen bijdragen. Veel verzekeraars vragen voor een poliklinische bevalling op eigen verzoek (zonder medische indicatie) een eigen bijdrage. Ook voor een nekplooimeting wordt vaak een eigen bijdrage gevraagd.

Bent u opzoek naar verloskunde in Almere? Kijk hiernaast voor een verloskundige bij u in de buurt!

Inschrijven Afspraak maken