#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

24 uurs bloeddrukmeting

Binnen Medi-Mere hebben we de beschikking over 24-uurs bloeddrukmeters. Met deze bloeddrukmeter kunt u uw normale dagelijkse werkzaamheden blijven doen terwijl de meter op vooraf ingestelde tijden de bloeddruk opneemt.

Bloeddrukmeting 24 uur

Middels dit onderzoek krijgen de huisartsen een betrouwbaarder beeld van uw bloeddruk. Soms komt het namelijk voor dat de waardes gemeten bij dokter (of assistente) hoger zijn dan gebruikelijk. Dit fenomeen wordt ook wel witte jassen hypertensie genoemd en kan worden verklaard door het feit dat de grote bloedvaten iets samen knijpen doordat patiënten, vaak onbewust, spanningen ervaringen. Indien uw huisarts hieraan denkt, of indien de waardes die hier worden gemeten erg variëren kan hij/zij ervoor kiezen om een 24-uurs bloeddrukmeting te verrichten.

Hiervoor komt u in de ochtend naar de praktijk en krijgt u van de assistente tekst en uitleg over dit apparaat. Het is de bedoeling dat u de bloeddrukband gedurende 24 uur aanhoudt, dus ook 's nachts. Dit apparaat zal vervolgens meerdere malen per dag de bloeddruk gaan meten. De volgende dag lever u het apparaat weer in en zal de huisarts contact met u opnemen om de resultaten te bespreken. Zie voor meer informatie onze folder 24-uurs bloeddrukmeting
Inschrijven Afspraak maken