#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Beeldbellen en het Videoconsult

Zorg op afstand met beeldbellen

Wat houdt ?beeldbellen? precies in? Beeldbellen (ook wel bekend als beeldschermzorg of videobellen) is een vorm van zorg op afstand waarbij de behandelaar en de patiënt via een beeldscherm met elkaar kunnen communiceren. Behandelaar en patiënt zijn voor elkaar zichtbaar en hoorbaar, zoals bij Skype of Facetime, maar dan via een beveiligd platform (AVG proof) ook is het mogelijk om schermen te delen. Beeldbellen is ge?ntegreerd in Office 365 van Microsoft via de Teams. Medi-Mere gebruikt dit. 

Voordelen van Beeldbellen 

Beeldbellen in de zorg kent veel praktische voordelen. Je kunt gesprekken vanaf afstand voeren waardoor de zorg onafhankelijk van kantooruren en plaats beschikbaar kan worden gemaakt. Hierdoor kun je vaker kort contact onderhouden met cliënten en kun jij je je werk flexibeler indelen. Door gebruik te maken van beeldbellen behoud je het persoonlijke aspect van de behandeling, doordat het de mogelijkheid biedt om non-verbale signalen op te vangen zoals lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen.

Voor de Medi-Mere patiënt

In verband met de maatregelen omtrent het Coronavrius zijn zijn wij gestart met beeldbellen. Op deze manier kunt u op een veilige manier uw vertrouwde hulpverlener spreken en zien. Hierdoor kunnen wij onze zorg continueren. Uw hulpverlener zal u een link via de mail sturen waardoor u met een snelle en simpele handeling aan een video gesprek kan deelnemen. Lees goed de instructies door om het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Voordat u met beeldbellen start is het goed om alvast Teams van Microsoft te downloaden. Er is ook een online web-versie overigens wat u kunt gebruiken zonder Teams te downloaden.

U heeft per mail een uitnodiging ontvangen, wat nu?

Huisarts: Instructie voor aanvraag beeldbel consult huisarts via MGn:  handleiding aanvraag beeldbel consult huisarts POH GGZ: Instructie voor POH GGZ patiënten: Lees de handleiding voor als u per mail bent uitgenodigd voor beeldbellen.