#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

CloudDokter Medi-Mere

Met de CloudDokter van Medi-Mere doelen we op alle OnlineZorg die de huisartsen van Medi-Mere bieden. Dit kan een eenvoudige email zijn, maar ook een complex digitaal consult, een voorbereidende vragenlijst of een beeldbelcontact.

 

 

Digitale oplossingen voor de CloudDokter van Medi-Mere

CloudDokter is de OnlineZorg van Medi-Mere. Wij gebruiken diverse digitale oplossingen, bekend zijn MijnGezondheid.net  en de MedGemakapp. Sinds kort gebruiken we binnen de OnlineZorg ook Spreekuur.nl, onze digitale doktersassistente. Op Spreekuur.nl voer je een chatgesprek via jouw mobiel, tablet of computer.

Deze drie genoemde digitale oplossingen communiceren alle met het huisartseninformatiesysteem, het patientendossier van de huisarts. Elke methode heeft specifieke kenmerken of handigheden om met de huisarts te communiceren.

We zetten de verschillen en/of overeenkomsten voor u op een rijtje.

  1. MijnGezondheid.net is de website versie van de MedGemak app.
  2. Spreekuur.nl is zowel een website als een app.

OPTIES

MgN

MedGemak

Spreekuur.nl

Herhaalmedicatie via apotheek JA JA NEE
Online afspraak maken bij uw huisarts JA JA NIET VAN TOEPASSING!
Online een vraag stellen aan de zorgverlener JA JA JA
Reactietijd op vragen in werkdagen

3

3

1

Inzage in dossier, diagnose en beleid van het consult JA NEE JA
Inzage in specialisten brieven JA NEE JA
Inzage in medicatiegebruik JA JA JA
Labuitslagen bekijken JA NEE JA
Uitvoerige triage van de hulpvraag NEE NEE JA
Wijzigingen doorgeven van uw adres of telefoonnummer JA JA JA
Foto's doorsturen JA JA JA
Videobellen NEE NEE JA
PGO (Persoonlijke GezondheidsOmgeving) NEE NEE JA

Wanneer kies ik nu voor welke toegang (MgN, MedGemak of Spreekuur.nl)?

In principe is er heel veel van hetzelfde en maakt het niet zoveel uit welk portaal u gebruikt.

>> Wilt u online een afspraak maken of herhaalmedicatie bestellen? Kies dan juist voor MedGemak/MijnGezondheid.net

>> Wilt u binnen één werkdag een antwoord of wilt u uw hulpvraag door onze digitale doktersassistente uitgevraagd hebben? Dan kiest u voor Spreekuur.nl

SPREEKUUR.NL

Onze voorkeur gaat uit naar Spreekuur.nl. Dit portaal is onderhevig aan een flinke ontwikkeling en zal weldra alles aanbieden wat ook MgN aanbiedt en veel meer.

Naast het feit dat u 24/7 de vraag aan onze digitale doktersassistente kunt stellen en binnen één werkdag geholpen wordt, behoort ook videobellen tot de mogelijkheden. Wanneer u onder behandeling bent van een specialist kunt u via Spreekuur.nl ook deze gegevens opvragen.

Digitale doktersassistente.

De digitale doktersassistente van Spreekuur.nl is een slimme tool die uw klacht volgens de vereiste richtlijnen zal uitvragen. Deze digitale doktersassistente is 24/7 beschikbaar. Bijzonder geschikt voor diverse alledaagse klachten.

Filmpjes met diverse onderwerpen over de CloudDokter: OnlineZorg Medi-Mere

 

Geschiedenis van digitalisering: van Groene Kaart naar CloudDokter

Han is al bijna 30 jaar huisarts. In deze video vertelt hij meer over de digitalisering van de huisarts. Hoe werkte de administratie vóór de digitalisering en hoe is de digitalisering begonnen? Dit en meer vertelt Han in deze video.

 

De ontwikkeling van de digitale zorg bij de huisarts

In deze video vertellen Fairuz en Han je wat meer over de ontwikkeling van digitale zorg in huisartsenland. Welke patiënten zijn geschikt voor digitale zorg, waarom zijn we tegenwoordig zo bezig met digitale zorg en wat zijn de voordelen?

 

Verschil CloudDokter en Huisarts

In deze video wordt het verschil uitgelegd tussen een CloudDokter en een huisarts. Een huisarts kennen we allemaal. Een CloudDokter is eigenlijk precies hetzelfde, maar dan online. De nadelen van een huisarts vervallen bij een CloudDokter: je hoeft niet meer te wachten aan de telefoon en in de wachtkamer en je hoeft niet altijd meer naar de praktijk toe, dus je bent niet meer tijd- en plaatsgebonden.

 

Verwarrende termen

CloudDokter maakt gebruik van verschillende systemen: Spreekuur.nl, MijnGezondheid.net en MedGemak. Wij begrijpen dat dit wellicht verwarrend kan zijn. Daarom lichten we de systemen in deze video kort toe.

 

Triage

In deze video hebben Elvira en Han het over het begrip ‘triage’. Wat is een triage eigenlijk en hoe werkt het precies? Elvira vertelt het je in deze video.

 

Regiearts, wat doet hij/zij eigenlijk?

In deze video vertelt Bart je wat een regie-arts precies doet. Bart is CloudDokter en regie-arts en beoordeelt elk advies van de doktersassistentes.

 

CloudPraktijkondersteuner

In de vorige video’s hebben Han en zijn collega’s je al wat meer verteld over wat CloudDokter is. In deze video vertellen Remco en Han je meer over de nieuwe functie van Remco, namelijk Cloud-praktijkondersteuner. Wat houdt deze functie precies in en waarom is deze functie in het leven geroepen? Han en Remco vertellen je graag meer.

 

De meest gestelde vragen van onze kijkers

In deze video beantwoorden wij de meest gestelde vragen over CloudDokter. 

 

3 maanden onderweg met CloudDokter

We zijn nu drie maanden onderweg met CloudDokter. Ondertussen is er al heel veel gebeurd. In deze video zullen Han en Martijn kort op een rijtje zetten wat er allemaal gedaan is.

 

Hoe werkt Spreekuur.nl

In deze video laten Han en Martijn je zien hoe Spreekuur.nl werkt. Ze nemen de rol van patiënt en huisarts aan en beantwoorden de vragenlijst vanuit Spreekuur.nl. Zo krijgen jullie een inkijkje in hoe dat proces precies verloopt.
 

 

Vragen van patiënten

In deze video behandelen Han en Martijn een aantal vragen van patiënten. Ze hebben het onder andere over of het gebruik van Spreekuur.nl veilig is en wat nou precies de verschillen zijn tussen Spreekuur.nl en MijnGezondheid.net/MedGemak.