#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Stoppen met roken spreekuur

U wilt stoppen met roken, wat zijn de mogelijkheden? Als u wilt stoppen met roken zijn er verschillende opties mogelijk:
  1. U stopt met hulp van de praktijkondersteuner voor eigen kosten. Maakt u dan direct een afspraak bij de praktijkondersteuner.
  2. U stopt met hulp van de praktijkondersteuner met vergoeding van uw zorgverzekering.

De voorbereiding voor optie 2.

Wij zullen u hier verder informeren wat u ter voorbereiding dient te doen t.a.v. de2e optie.

De praktijkondersteuner kan u helpen van het roken af te komen door u te coachen/begeleiden in het proces. Zij zijn hiervoor speciaal opgeleid, geregistreerd in het kwaliteitsregister 'stoppen met roken' en voldoen aan de eisen die zorgverzekeraars stellen.
Wilt u tijdens deze begeleiding ook gebruik maken van hulpmiddelen (bijv. nicotine vervangende middelen zoals pleisters of zuigtabletten) of ondersteunende medicatie en wilt u dat uw verzekeraar dit vergoed? Neemt u dan eerst contact op met uw zorgverzekeraar of kijk in uw polisvoorwaarden wat u precies vergoed krijgt en wat u ter voorbereiding hiervoor moet doen.
Indien u gebruik wilt maken van medicatie ter ondersteuning, neemt u dan eerst contact op met uw huisarts om te vragen of u deze medicatie wel mag gebruiken i.v.m. uw medische toestand of uw eventueel overig medicatiegebruik.
De meeste zorgverzekeraars kennen een vergoedingsregeling afhankelijk van uw polis.

Invullen van formulier.

Voor het gebruik van nicotine vervangende middelen of medicatie zijn per verzekeraar verschillende voorwaarden mogelijk. Vaak is er een machtigings- of aanvraagformulier nodig .
Vul onderstaand formulier en en neem dit mee naar het spreekuur van de praktijkondersteuner. >>>Download:  ZN formulier stoppen met roken
Neemt u het volledig ingevulde formulier  uitgeprint mee naar het eerste consult met de praktijkondersteuner. Als u dit formulier niet meeneemt en u wilt wel gebruik maken van hulpmiddelen of medicatie , dan kan de praktijkondersteuner op dat moment helaas nog niets voor u doen!

Kosten begeleiding Stoppen met Roken

Houdt u er ook rekening mee dat de kosten voor nicotine vervangende middelen of medicatie vaak voor rekening komen van uw eigen risico.
Ook zijn er eenmalig kosten van €90,00 voor de begeleiding door de praktijkondersteuner gedurende het hele traject, die na het eerste consult door ons bij uw zorgverzekering wordt gedeclareerd.
Ook deze kosten kunnen voor rekening komen van het eigen risico.
Als u aan alle bovenstaande voorbereidingen heeft voldaan kunt u een afspraak maken via de assistente op het spreekuur van de praktijkondersteuner.

Diverse Medi-Mere Folders 

  1. Algemeen: stoppen met roken
  2. 10 tips bij stoppen met roken
  3. medicijnen bij stoppen met roken
  4. het gevolg van stoppen met roken
Inschrijven Afspraak maken