#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

Apotheek Almere

Bent u op zoek naar een Apotheek in Almere? Dan bent u bij Medi-Mere aan het juiste adres. Wij staan voor professionele, duurzame en persoonlijke zorg. Onze huisartsen werken nauw samen met de apotheek, zodat u na uw consult direct bij de apotheek terecht kunt om uw recept op te halen. De apotheek doet alles wat te maken heeft met medicijnen, zoals het controleren en bereiden van medicijnen. De apotheek zorgt ervoor dat u uw medicijnen veilig kunt gebruiken. De apotheker weet alles over het combineren van medicijnen en het voorkomen van bijwerkingen, ook van medicijnen zonder recept. Dus voor vragen over medicijnen moet u naar de apotheek.

Waarvoor kunt u terecht bij de Apotheek in Almere?

Als u naar de apotheek gaat dan is dit meestal om een (herhaal) recept op te halen, maar hoe werkt dit eigenlijk precies? U geeft uw recept aan de apothekersassistent, en wat gebeurt er dan? Eerst wordt uw recept aangenomen en gecontroleerd. De apothekersassistent stelt vaak nog een paar vragen en voert het recept in uw patiëntendossier in en met behulp van een computerprogramma wordt gecontroleerd of u het medicijn veilig kan gebruiken. Dit is medicatiebewaking. Ook wordt er bij een herhaalrecept gekeken of de behandeling met medicijnen voldoende effect heeft, of dat er misschien een aanpassing gemaakt moet worden. Daarna worden uw medicijnen gepakt of gemaakt. Als alles in orde is, wordt het etiket gedrukt. Soms wordt een medicijn speciaal voor u in de apotheek gemaakt of aangepast, als dit langer duurt kunt u het medicijn op een later tijdstip ophalen. Voordat u de medicijnen meekrijgt wordt er nog een keer gecontroleerd of alles klopt. Vervolgens worden de medicijnen meegegeven met advies. U krijgt de medicijnen mee en de apothekersassistent geeft u instructies voor het juiste gebruik van het medicijn; juiste tijdstip, juiste manier en juiste hoeveelheid. De uitleg staat ook in de bijsluiter die aan u wordt meegegeven. Als u verder geen vragen heeft kunt u de medicijnen meenemen. Het recept wordt opgeruimd door de apothekersassistent. Aan het eind van de dag wordt het recept nog een keer gecontroleerd door de apotheker. Naast het ophalen van (herhaal) recepten kunt u ook bij de apotheek terecht voor: - Voorlichting over het gebruik van bepaalde medicijnen. - Het kopen van zelfzorgmedicijnen, dit zijn medicijnen die zonder recept te verkrijgen zijn zoals bepaalde pijnstillers. De apotheker kent de toepassingen, wijze van gebruik en de mogelijke risico's in combinatie met andere middelen van deze zelfzorgmedicijnen. - Het kopen van dermatologische cosmetica, homeopathische middelen, voedingssupplementen (vitaminen, mineralen) en medische hulpmiddelen.

Taken van de Apotheek Almere

Naast de bovenstaand werkzaamheden, zijn er nog meer taken voor de apotheek, zoals: - Het inkopen van medicijnen, zodat wij in huis hebben wat onze patiënten nodig hebben. - Het controleren van de kwaliteit van medicijnen, wij geven alleen medicijnen van de hoogste kwaliteit mee aan onze patiënten. - Begeleiding en educatie aan artsen, de apotheker werkt nauw samen met de huisartsen en zal voorlichting geven over bepaalde medicijnen en de werking daarvan. - Ook is de apotheker kundig op het gebied van bijwerkingen, en medicijngebruik tijdens zwangerschap of borstvoeding. Heeft u een apotheek in Almere nodig? Kijk dan hiernaast voor de apotheek het dichtst bij u in de buurt!
Inschrijven Afspraak maken